(pre vstup na dané miesto kliknite na obrázok)



Sídlo vlády pôsobí veľmi negatívne. Panuje tu vrčný poriadok a kontrola ma každom rohu. K sídlu sa dostanete cez most, na ktorom stoja vždy dva rady stráže. Ak sa preukážete, pustia vás ďalej. Pred sídlom môžete vidieť štyri sochy, ktoré boli dovezené z Južnej Ameriky ako dar pre prezidenta Irmina. Boli to taktiež takým symbolom mierovej zmluvy. Dvere dnu sú vysoké, z mramoru - ako aj väčšina stavby. V pravo na stene budovy je rad mnohých, skôr vysokých, okien. V strede nad vstupnými dverami sa nachádza vešká pečať, alebo skôr vešký znak Cedricovej republiky. Pred dverami stojí ďalšia stráž. Stráž sa tu vyskytuje na každom rohu, dokonca sa tu nachádza aj stráž v civilnom oblečení, ktorú by ste na orvý pohľad určite nespoznali.


V okolí prístavu je voda, veď ako inak. V tejto dobe sa zachoval len jeden typ dopravy a to lodná doprava. Lode tu boli dávno pred elektrinou a sú tu aj dlho po jej výpadku. Spoliehajú sa totiž na vietor, poprípade ešte aj na ľudskú silu. Vo vode okolo prístavu nie je zakázané sa kúpať, ale taktisto sa to ani neodporúča. Voda je totiť strašne špinavá a kde-tu sa občas vyskytnú aj nejaké tie vodné víry. Každých 50 mestrov od brehu nad hladinou plávajú strašne staré bojky, ktoré tu zostali ešte z čias elektiny. Aj teraz pomáhajú. Prístav je väčšinou z dreva, ale zachovali sa tu aj nejaké časti z betónu. Nachádza sa tu jedno dlhé mólo - postavené z dreva, ale podstavy, ktoré ho držia nad hladinou sú z betónu.


Vstup do vojenského tábora strážia vojaci. Je to ako veľké táborisko, na ktorom sa nachádza nespočentne veľa stanov. Väčšina vyzerá ako stany z doby indiánov, ale nie je to tak. Mimo stanov nájdete rôzne zásoby, či už zásoby vody alebo jedla. V tábore sa taktiež vyskytuje miesto, ktorému každý hovorí "pôda smrti". Na tomto mieste sa vykonávajú popravy ľuďí, ktorý sa previnili niečím veľmi závažným a iné riešenie sa nenašlo. Väčšinou ide o povstalcov a kriminálnikov. Popravy odsúhlasuje samotný prezident, v niektorých prípadoch môže aj generál, ak na to má od prezidenta súhlas. V tábore nežijú ženy (okrem vojačiek) a ani deti, nachádzajú sa tu len prostitútky pre jednorázové potešenie vojakov.
Okolie jazera nie je čisté. Ľudia sa o prírodu po výpadku absolútne prestali starať, čoho výsledkom sú znečistené prostredia. Výnimkou nie je ani jazero. Po jeho brehoch nájdete kadejaké haraburdy, odpadky, a mnoho už teraz neidentifikovateľných vecí. Voda v jazere je znečistená tiež, keďže čističky po výpadku prestali fungovať, ale kúpať sa tu môžte. Ak na to teda máte. O vode sa v žiadnom prípade nedá povedať, žeby bola pitná, piť ju sa neodporúča. V jazere taktiež stále žijú nejaké ryby, vplyvom odpadkov sa z nich kľudne mohli stať nejaký mutanti. Rybári tu často chodia, hlavne loviť ryby, pretože to je práve ich obživa.
Ulice v celej krajine schátravely. Na okrajoch, ale aj na miestach, kde bývala cesta, zostali zaparkované, odstavené, autá. Tie už v dnešnej dobe nefungujú, ich vraky sa teda používajú na všetko možné, aj nemožné. Či už v nich prebývajú ľudia bez domova, skrývajú sa tam vojaci alebo iný ľudia pri prestrelkách alebo v nich dokonca majú aj pomer. Na zemi, kde býval asfalt, z neznámych príčin začala rásť burina. Tá si cestu na povrch nájde vždy, ako sa ukázalo práve na bývalých asfaltových cestách. Burina je už až taká vysoká, že tá ťahavá obrastá autá. Medzi autami začali dokonca rásť aj stromy, čo by sa vo svete s elektrinou nikdy nestalo.
Kasíno sa nachádza vo veľkej budove, ale budova nemá žiadne okná. Dnu sa svieti len sviečkami. Vo vnúrti to nevyzerá inak, ako v každom inom kasíne. Nachádza sa tu aj bar, ktorý obsluhuje niektorá z krupierok alebo krupierov. (Väčšinou NPC postavy.) Nachádza sa tu množstvo hracích stolov - ruleta, poker, ale aj stoly, na ktorých sa hrajú obyčajné karty. Do kasína nie je možné vstúpiť, ak vám ešte nebolo 18 rokov, ale aj tu sa stane, že sa tu občas prepašujú aj mladšie ročníky. Tie potom nečaká žiadny trest, ale je to proste pravidlo a neodporúča sa porušiť ho. Do kasína chodia ľuďia stále, niekedy ani nie hrať, len si dať nejaký drink a potom sa vyparia. Niekedy sem chodia len na pokec, čo je veľmi zvláštne miesto na pokec.
Múr sa nachádza na hraniciach sektorov Capital a Near Capital. Je to vysoký betónový múr, ale nie je 100%-ný. Jeho vkalita sa rpídne znížila po bombových útokoch povstalcov, kedy sa na niektorých častiach zrútil. Nie je teda nemožné dostať sa z jedného sketoru do druhého, len treba nájsť to správne miesto, kde múr už nie je samozrejmosťou. V neďalekom okolí sa tiež nachádza aj malé jazierko, v ktorom sa môžte vykúpať, ale hrozí vám, že vás niekto uvidí, pretože okolo múra sa neustále pohybujú nejaký vojaci a strážia si svoj sektor zubami-nechtami. Nikomu nedovolia prechádzať, pretože je to nelegálne a vojaci sú svojej vlasti oddaný, aj keď pár výnimiek sa určite nájde. Cez bránu vojaci púšťajú len v prípadoch núdze, inak nie.