(pre vstup na dané miesto kliknite na obrázok)


V okolí prístavu je voda, veď ako inak. V tejto dobe sa zachoval len jeden typ dopravy a to lodná doprava. Lode tu boli dávno pred elektrinou a sú tu aj dlho po jej výpadku. Spoliehajú sa totiž na vietor, poprípade ešte aj na ľudskú silu. Vo vode okolo prístavu nie je zakázané sa kúpať, ale taktisto sa to ani neodporúča. Voda je totiť strašne špinavá a kde-tu sa občas vyskytnú aj nejaké tie vodné víry. Každých 50 mestrov od brehu nad hladinou plávajú strašne staré bojky, ktoré tu zostali ešte z čias elektiny. Aj teraz pomáhajú. Prístav je väčšinou z dreva, ale zachovali sa tu aj nejaké časti z betónu. Nachádza sa tu jedno dlhé mólo - postavené z dreva, ale podstavy, ktoré ho držia nad hladinou sú z betónu.

Vrak lode sa nachádza neďaleko prístavu, ale jeho okolie pripomína skôr takú pláž. Na tej "pláži" rastie tráva, ale aj burina, ktorá je po výpadku vážne skoro všade. Lod, z ktorej je teraz už len vrak kedysi slúžila ako nákladná loď, takže na nej ešte aj dnes môžete nájsť kadejaké predmety, niektoré môžu byť užitočné, iné sú vám na nič. Loď zhrdzavela, ako aj iné plechové konštrukcie. Vo vode okolo vraku sa dá kúpať, ale opäť to je len na svoje vlastné riziko, nikto totiž nevie, čo v tej vode je. Môžu tam byť všelijaké baktérie, ale aj pohonné látky, ktoré vytiekli z lode po výpadku. Voda je ale aj napriek tomu veľmi príjemná a teplá.
Zátoka sa nachádza neďaleko vraku lode. Je takým "pokračovaním" pláže, ktorá sa postupne mení z pieskovej na piesočnatú. V zátoke to sú už kamene, ba priam skaly, čo sa nachádzajú a lemujú jej zem. Tu už voda nie je až tak znečistená ako pri vraku, dalo by sa dokoca povedať, že je tak trošku priezračná. Asi 20 metrov od brehu sa nachádza malý ostrovček, na ktorom sú opäť len a len skaly. Z tejto zátoky, teda z tohto miesta sa neuveriteľne sleduje východ aj západ slnka. Je to neuveriteľný zážitok. Mali by ste si však dávať pozor na skaly, ktoré sú vo vode, ich povrch je veľmi klzký a niektoré hrany sú veľmi ostré, takže si veľmi ľahko môžete ublížiť.
Výcvikový tábor je miesto, na ktorom sa zdržujú vojaci, ktorý sa prihlásili na výcvik. Prihlásili sa dobrovoľne a musia výcvik dokončiť. Výcvik trvá približne jeden týždeň, počas neho sa budúci vojaci nemôžu pohybovať po iných častiach sektorov, pretože výcvikový tábor majú zakázané opustiť. Týmto spôsobom si ich učitelia vyžadujú akúsi formu poslušnosti. V tábore majú budúci vojaci a aj ich učitelia všetko, čo potrebujú. Majú tam dostatok výstroji a zbraní všetkých druhov. Vchod do tábora je cez most, ktorý strážia dvaja, niekedy aj viac vojakov. Celý tábor je situovaný do kruhu a je celý oplotený - omurovaný.
Ďalšia okrajová oblasť v sektore Dallas. Depo sa skladá z dvoch poschodí, jedno je ako prízemie a to druhé ako podzemie, kde premávalo metro. Dole v depe ešte nájdete aj vraky vlakov, ale tie sa vláda snaží opraviť, vlak totiž nepotrebuje elektrinu na to, aby sa pohyboval, stačí mu energia zo spaľovania dreva. Tento evolučný krok je ale ešte len na úplnom začiatku a nikto nevie, ako dlho bude trvať, kým to bude vo fáze dokončenia. Celé depo obrastá ťahavá burina a schátrané steny sa môžu každú chvíľu zrútiť. Celé depo je postavené prevažne z brtónu, ale nájdu sa tu samozrejme aj nejaké časti z mramoru a podobných materiálov.


Jedna z mála budov, ktoré po výpadku nestratili svoj význam je práve táto vyhliadková veža. Ľudia sa na ňu pred výpadkom vozili vo výťahoch, ale boli tu aj schody, vďaka ktorým sa na jej vrchol dosnete dnes. Veža ma 36 poschodí plus strecha, ktorá je ohradená hrdzavým plotíkom, ktorého životnosť skončila už dávno. Je preto aj veľmi nebezpečné chodiť tam, ale ten pohľad stojí za to. Ak sa tam dostanete a vaša postava dovtedy nezomrie od vyčerpania, zažijete niečo, čo je v tejto dobe skoro nemožné. Z veže je dokonca vidieť aj okolité oblasti a priestory mimo sketor, ktoré ľuďia len tak neuvidia. (Okrem ostatným, ktorý môže cestovať medzi sektormi.)